03:21 15 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.47
  • USD17.71
  • RUB0.25
  • RON4.36
  • UAH0.66
Societate
Sa primesc un link scurt
9810

Situația pandemică în municipiul Chișinău rămâne tensionată. Aproape 100 de mii de oameni s-au îmbolnăvit de COVID-19 de la începutul pandemiei.

CHIȘINĂU, 22 mart - Sputnik. Situația pandemică în municipiul Chișinău rămâne gravă. În total, în municipiul Chișinău a fost înregistrat un număr de 95 mii de cazuri de infectare cu noul coronavirus. 

Potrivit datelor prezentate de șeful Direcției generale asistență socială și sănătate, Tatiana Bucearschi, numărul de îmbolnăviri crește în ritmuri alarmante, iar situația pandemică rămâne tensionată. Potrivit oficialului, în instituțiile municipale de sănătate sunt internați 1360 de pacienți cu coronavirus.

Ea spune că numărul cazurilor grave și foarte grave este în creștere. S-au înregistrat 62 de cazuri foarte grave, 614 cazuri grave și 672 de cazuri medii. Totodată, șefa direcției municipale de sănătate a spus că 70 la sută din personalul medical care activează în instituțiile medicale din capitală au fost vaccinate anti-COVID.

În context, primarul general a solicitat ajutorul Ministerului de Interne, pentru a interveni pe străzi în vederea monitorizării respectării regulilor de prevenire a infectării cu noul coronavirus. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Toate școlile din Capitală revin la învățământ online - Video
Tagurile:
COVID-19, coronavirus, pandemie

Știrile Zilei