12:40 18 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.22
  • USD17.78
  • RUB0.24
  • RON4.31
  • UAH0.65
Societate
Sa primesc un link scurt
119 0 0

În perioada 20 - 21 martie, 188 de persoane au fost sancționate pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID, printre aceștia se numără și șapte agenți economici.

CHIȘINĂU 22 mart - Sputnik. Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, peste nouă mii de angajați ai MAI monitorizează în întreaga țară cum sunt respectate măsurile de prevenire a COVID-19.

În perioada 20 - 21 martie, au fost verificați 1 540 de agenți economici și 612 unități de transport public. Totodată, peste 3 700 de persoane aflate în autoizolare au fost verificate de oamenii legii. Ministerul Afacerilor Interne a precizat că 188 de persoane au fost sancționate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și combatere a bolilor epidemice. 

Potrivit MAI, de la începutul pandemiei au fost aplicate peste 25 de mii de amenzi celor ce nu s-au conformat măsurilor impuse de autorități. Valoarea sancțiunile aplicate depășește suma de 86 de milioane de lei. 

Oamenii legii le recomandă cetățenilor să păstreze distanța socială, să poarte măști (în transportul public, magazine, spații publice închise și deschise), să respecte măsurile de igienă, să evite grupurile mai mari de trei persoane, să limiteze prezența în spațiile publice și să nu părăsească domiciliul dacă se află în autoizolare.

În prezent, în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, 283 de angajați sunt  infectați cu noul coronavirus. Totodată, de la începutul pandemiei au fost confirmați 3 456 de angajați, iar nouă dintre aceștia au decedat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Nebunie pe o stradă din Capitală: A intervenit poliția - Foto
Tagurile:
pandemie, COVID-19, protecție, măsuri, amenzi, poliție

Știrile Zilei