12:54 14 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.50
  • USD17.70
  • RUB0.25
  • RON4.37
  • UAH0.65
Societate
Sa primesc un link scurt
187 0 0

Beneficiarii din cadrul azilurilor și centrelor de plasament sunt vaccinați împotriva noului coronavirus. Aceștia sunt incluși în prima etapă de imunizare. Despre acest lucru anunță Ministerul Sănătății.

CHIȘINĂU 25 mart - Sputnik. Beneficiarii din cadrul azilurilor și centrelor de plasament temporar sau de lungă durată își primesc în prezent doza de vaccin împotriva COVID-19. Serul este administrat de către echipele mobile de vaccinare din cadrul asistenței medicale primare.

Potrivit Ministerului Sănătății, administrațiile centrelor de plasament au prezentat din timp listele cu personalul și beneficiarii azilurilor, astfel ca vaccinarea să aibă loc conform programului. Autoritățile din Sănătate au precizat că beneficiarii din cadrul azilurilor și centrelor de plasament temporar sau de lungă durată sunt incluși pentru imunizare în prima etapă.  

Până în prezent, au fost vaccinați peste 27 de mii de lucrători medicali. 

Precizăm că de marți, 23 martie, a început procesul de imunizare cu vaccinul Pfizer. Ministerul Sănătății a anunțat că au fost distribuite deja peste 12 mii de doze de ser în Centrele de Sănătate Publică din țară.

Amintim că vineri, 19 martie, a ajuns un lot de 24 570 de doze de vaccin Pfizer, prin intermediul platformei COVAX. Totodată, autoritățile au dat startul procesului de achiziție a loturilor de vaccinuri.

Anterior, deputații au precizat că pentru procurarea unui milion de doze de vaccin sunt preconizați 137 de milioane de lei, bani care ar urma să fie alocați din Fondul de rezervă al Guvernului, fondurile Asigurării Obligatorii de Asistență Medicală și mijloacele Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Precizăm că în data de 11 martie Guvernul în exercițiu a alocat 60 de milioane de lei pentru procurarea serului împotriva noului coronavirus. Banii sunt preconizați pentru procurarea a peste 338 de mii de doze, ceea ce constituie circa 24,4% din necesarul de 1 386 115 doze.

Conform estimărilor efectuate de către Agenția Națională pentru Sănătate Publică, pentru atingerea țintei de 70 la sută din populație vaccinată sunt necesare 4 851 403 doze. Luând în considerare că 1 386 115 doze (pentru 20% populație) vor fi obținute gratuit prin platforma COVAX, 2 079 173 doze (pentru 30% populație) vor fi procurate prin prin intermediul COVAX la preț preferențial, iar restul 1 386 115 doze (pentru 20% populație) trebuie procurate de către stat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Medic: De ce crește numărul infectărilor cu COVID-19 și care este rostul vaccinului
În Rusia a început producerea vaccinului "CoviVac"
Tagurile:
Ministerul Sănătății, pandemie, COVID-19, vaccinare

Știrile Zilei