02:54 14 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.50
  • USD17.70
  • RUB0.25
  • RON4.37
  • UAH0.65
Societate
Sa primesc un link scurt
65 0 0

Judecătorul, care a fost reținut luni pentru „trafic de influență”, a fost eliberat și va fi cercetat în libertate. Totodată, agentul economic, care i-ar fi dat mită magistratului, a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. 

CHIȘINĂU 25 mart - Sputnik. Procuratura anunță că magistratul de la Judecătoria Chișinău, învinuit de „trafic de influență”, a fost liberat provizoriu sub control judiciar pentru 60 de zile, iar conducătorul agentului economic, acuzat de „corupere activă”, a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Hotărârea a fost luată de sediul Central al Judecătoriei Hâncești, care, inițial, a refuzat să examineze demersurile procurorilor și a anunțat că se abține. Ulterior, procurorii au mers la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana; Judecătoria Hâncești, sediul Central; Judecătoria Hâncești, sediul Ialoveni, care a decis totuși ca Judecătoria Hâncești, sediul Central să se pronunțe pe acest caz. Potrivit Procuraturii, judecătorul a refuzat să se prezinte la ședință, iar demersul a fost examinat în lipsa lui.

Procuratura anunță că va contesta decizia magistraților, pe motiv că procurorii consideră că măsura preventivă aplicată agentului economic este cu mult mai aspră, în raport cu măsura aplicată unei persoane cu demnitate publică. Procurorii ar urma să ceară din nou cercetarea judecătorului în arest. 

„Măsura preventivă aplicată magistratului îi permite să-și continue nestingherit activitatea, fiind liber să înfăptuiască justiție, inclusiv față de persoane cu statut similar”, se arată în comunicatul Procuraturii. 

Amintim că judecătorul a fost reținut luni pentru 72 de ore. Cauza penală a fost inițiată de Procurorul General. Magistratul ar fi pretins 16 mii de dolari de la conducătorul unui agent economic pentru a interveni pe lângă alți colegi de-ai săi să adopte o soluție favorabilă într-un dosar civil. În urma investigațiilor, judecătorul a fost învinuit că a primit 11 mii de dolari din suma pretinsă. Urmărirea penală continuă, iar procuratura va reveni cu detalii suplimentar.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
judecătorie, mită, judecător

Știrile Zilei