21:58 18 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.22
  • USD17.78
  • RUB0.24
  • RON4.31
  • UAH0.65
Societate
Sa primesc un link scurt
9710

Astăzi se împlinește un an de la primul deces în rândul lucrătorilor medical, iar toată societatea comemorează eroii în alb. Ministerul Sănătății a publicat lista angajaților din sistemul de sănătate care au pierdut lupta cu pandemia de COVID-19.

CHIȘINĂU, 27 mart – Sputnik. La un an de la primul decese în rândul lucrătorilor medicali, provocat de COVID-19, Ministerul Sănătății a publicat lista angajaților din sistemul de sănătate care au decedat din cauza complicațiilor provocate de infecție. 

Lista lucrătorilor medicali care au decedat din cauza COVID-19
Lista lucrătorilor medicali care au decedat din cauza COVID-19

Reprezentanții Ministerului Sănătății precizează pandemia COVID-19 ne-a răpit mulți oameni dragi, rude, prieteni, cunoscuți, dar și specialiști buni din domeniul sănătății. 

"Timp de un an, lucrătorii medicali au fost în prima linie de luptă cu COVID-19, muncind zi și noapte, fără pauze, departe de familie, pentru a salva cât mai multe vieți. Și-au dedicat tot timpul și toată energia, ca să ne ofere nouă tuturor un exemplu de curaj, sacrificiu și profesionalism, stând la straja sănătății noastre. Uneori, chiar și cu prețul propriei vieți. Vom păstra în inimile noastre recunoștința pentru dedicația cu care și-au făcut munca și ne vom aminti cu multă căldură despre calitățile lor profesionale și umane", a transmis Ministerul Sănătății. 

De precizat că vineri, Ministerul Sănătății de la Chișinău a anunțat alte 1 866 cazuri noi de infectare, iar bilanțul celor bolnavi de COVID-19 a ajuns 223 986. Tot ieri, s-au înregistrat 43 de decese din cauza coronavirusului, ceea ce reprezintă un record în țara noastră de la începutul pandemiei și până în prezent. În total, 4 745 de bolnavi au murit de la începutul pandemiei din cauza complicațiilor date de COVID-19, dintre care 104 sunt lucrători medicali.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Putin a decorat peste 200 de medici pentru lupta împotriva coronavirusului
"Preferăm un alt vaccin" – de ce unii medici din Moldova refuză să se vaccineze
Tagurile:
medici, coronavirus, COVID-19

Știrile Zilei