22:10 22 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.32
  • USD17.92
  • RUB0.25
  • RON4.33
  • UAH0.66
Societate
Sa primesc un link scurt
162 0 0

La Chișinău sunt aduce omagii în memoria maestrului jurnalismului autohton, cunoscutului publicist care a condus pe parcursul mai multor ani Agenția de Presă și Radioul Sputnik Moldova.

CHIŞINĂU, 30 mart – Sputnik. Ambasada Rusiei în Republica Moldova  a exprimat condoleanțe în legătură cu trecerea din viață a lui Vladimir Novosadiuc.

„Am aflat cu profundă tristețe despre moartea prematură a lui Vladimir Nikolaevici Novosadiuc - o persoană remarcabilă, maestru al jurnalismului moldovenesc, un interlocutor profund și sensibil, un bun prieten.

Calea vieții sale a fost plină de bucuria creației și a dăruirii, a fost luminată de respectul din partea colegilor și recunoștința discipolilor. Amintirea luminoasă  a lui Vladimir Nikolaevici va rămâne în inimile noastre ", este menționat în mesajul misiunii diplomatice.

Întreaga biografie de muncă a lui Vladimir Novosadiuc a fost legată de presă. Timp de aproximativ douăzeci de ani, din 1972 până în 1990, a activat la Agenția Telegrafică a Uniunii Sovietice (TASS), și aproape tot atât, din 2002 până în 2019, la RIA Novosti, iar apoi - la Agenția Internațională de Presă ”Rossia Segodnia”.

În ultimii ani ai vieții sale, el a condus reprezentanța AIP„Rossia Segodnia” în Republica Moldova și apoi Agenția de Presă și Radioul „Sputnik Moldova”. Este autorul mai multor opere literare, povestiri și romane.

Vladimir Novosadiuc a murit pe data de 29 martie. Ceremonia de rămas bun va avea loc joi, 1 aprilie, ora 15.00, la Cimitirul Armenesc din Chișinău.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
Vladimir Novosadiuc, condoleanțe, Ambasada Rusiei

Știrile Zilei