03:01 22 Aprilie 2021
În direct
  • EUR21.64
  • USD18.02
  • RUB0.24
  • RON4.39
  • UAH0.64
Societate
Sa primesc un link scurt
141701

Prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi a declarat că membrii Comisiei pentru Situații Excepționale au decis că în perioada stării de urgență vor fi interzise ceremoniile și întrunirile de orice gen.

CHIȘINĂU, 1 apr – Sputnik. Premierul interimar Aureliu Ciocoi a declarat că se interzice desfășurarea adunărilor, mitingurilor și altor acțiuni de masă. Totodată, instituțiile vor atrage la muncă doar 30% din personalul antrenat în activitatea de birou. Dacă este imposibil regimul de lucru la distanță, se vor face în ture.

În același timp, persoanele care se vor deplasa după ora 23:00, vor trebui să prezinte o declarație pe propria răspundere. 

Din 1 aprilie 2021, în Moldova este în vigoare regimul stării de urgență. Parlamentul a adoptat decizia la solicitarea Guvernului interimar, care a solicitat aplicarea acestei măsuri din cauza răspândirii alarmante a noului coronavirus. Potrivit documentului adoptat, starea de urgență este introdusă pentru 60 de zile, din 1 aprilie până pe 30 mai. În prezentarea sa în fața Parlamentului, prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi a spus că nu a avut altă soluție.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
Guvern, coronavirus, COVID-19

Știrile Zilei