03:05 22 Aprilie 2021
În direct
  • EUR21.64
  • USD18.02
  • RUB0.24
  • RON4.39
  • UAH0.64
Societate
Sa primesc un link scurt
14110

Vaccinul Sputnik V, produs de Federația Rusă, va ajunge în Republica Moldova în cel mai apropiat timp.

CHIȘINĂU, 2 apr - Sputnik. Cele 180 de mii de doze de vaccin împotriva COVID-19 promise de Federația Rusă vor ajunge în Republica Moldova cel mai probabil săptămâna viitoare.

Discuții în acest sens a avut în această dimineață președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi cu ambasadorul Federației Ruse în țara noastră, Oleg Vasnețov.

Oficialul a confirmat disponibilitatea autorităților ruse de a livra un lot de 180 de mii de doze de vaccin Sputnik V, cu titlu de asistență umanitară. De asemenea, partea rusă examinează decizia de a rezerva țării noastre o cantitate de 500 de mii de doze pentru achiziționare în cel mai scurt timp.

„Și de această dată, așa cum a făcut întotdeauna în diferite situații complicate cu care se confrunta poporul moldovenesc, Federația Rusă a manifestat un adevărat spirit frățesc. Acest fapt este apreciat la justa valoare de către autorități și de cetățenii Republicii Moldova”, a declarat Zinaida Greceanîi.  

De precizat, și liderul PSRM, Igor Dodon, care întreprinde o vizită de lucru la Moscova, a discutat cu autoritățile ruse despre livrarea Sputnik V în Republica Moldova. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Începe a doua etapă de vaccinare împotriva COVID-19 - cine vor fi imunizați
Tagurile:
Rusia, Vaccinuri, Vaccinare

Știrile Zilei