07:38 18 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.22
  • USD17.78
  • RUB0.24
  • RON4.31
  • UAH0.65
Societate
Sa primesc un link scurt
260 0 0

La mai bine de o lună de când s-a dat startul campaniei de vaccinare în Republica Moldova, peste 47 de mii de persoane au beneficiat de serul împotriva noului coronavirus.

CHIȘINĂU, 4 apr - Sputnik. Datele Ministerului Sănătății arată că timp de o lună de când a început imunizarea contra COVID-19 în țara noastră, 47 524 de moldoveni au fost imunizați. Totodată, doar sâmbătă, 3 aprilie, 1 767 de persoane au primit serul.

Precizăm că Republica Moldova a dat startul campaniei de imunizare în data de 2 martie, iar la începutul acestei săptămâni a început cea de-a doua etapă de vaccinare împotriva noului coronavirus.

Potrivit planului național de imunizare împotriva coronavirusului, 70% din populația Republicii Moldova ar urma să primească vaccinul. 

La prima etapă s-a administrat vaccinul lucrătorilor din domeniul medical, precum și personalului din cadrul serviciilor de asistență socială.

În cadrul celei de-a doua etapă suntimunizate persoanele care au depășit vârsta de 60 de ani, cei care au afecțiuni cronice, precum și angajații din cadrul structurilor de menținere și asigurare a ordinii publice, apărării și securității statului și lucrătorii din sistemului penitenciar.

Abia la cea de-a treia etapă va fi imunizată toată populația, adică toți cei care nu au fost vaccinați în primele două etape. 

Amintim că Federația Rusă a decis să ofere țării noastre 180 de mii de doze de vaccin ”Sputnik-V” în calitate de ajutor umanitar. Totodată, Republica Moldova va primi peste 100 de mii de doze de vaccinuri Pfizer prin intermediul platformei COVAX. Dozele ar urma să ajungă în țara noastră până la sfârșitul lunii iunie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
pandemie, COVID-19, vaccinare

Știrile Zilei