01:46 20 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.22
  • USD17.78
  • RUB0.24
  • RON4.31
  • UAH0.65
Societate
Sa primesc un link scurt
12001

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, i-a felicitat pe catolicii și luteranii din Republica Moldova care astăzi serbează Învierea Domnului.

CHIȘINĂU, 4 apr - Sputnik. "Astăzi lumea catolică și cea luterană sărbătoresc Paștele. Cu acest prilej, vreau să le doresc tuturor concetățenilor noștri, pentru care astăzi este Duminica Învierii, multă sănătate, putere și speranță. Sănătate pentru a rezista în aceste vremuri grele. Putere pentru a o lua de la capăt. Speranță pentru a crede în viitor și în mai bine", a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Mai jos, șeful statului a explicat cum înțelege el semnificația Paștelui.

"Paștele este despre Renaștere, despre Lumina care învinge Întunericul și despre Viața care triumfă asupra Morții. În aceste zile marcate de tristețe în toată lumea, Paștele este un prilej în plus ca, în pofida distanțelor, să ne simțim aproape și, în pofida diferențelor, să fim uniți și solidari. Doar astfel vom învinge năpastele. Paște fericit, dragi prieteni!", a afirmat Sandu.

Vom menționa că anul acesta ortodocșii vor sărbători Sfintele Paști în data de 2 mai, cu 14 zile mai târziu decât în 2020. Iar postul paștelui a început în data de 15 martie.  

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
Biserica Luterană, catolici, Paștele, Maia Sandu

Știrile Zilei