03:44 20 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.22
  • USD17.78
  • RUB0.24
  • RON4.31
  • UAH0.65
Societate
Sa primesc un link scurt
199 0 0

Judecătorul prins cu mită nu va sta în arest preventiv, doar agentul economic care i-a oferit acestuia bani se va afla în arest la domiciliu.

CHIȘINĂU, 6 apr – Sputnik. Procuratura Generală anunță că judecătorul de la Judecătoria Chișinău, prins în flagrant cu mită, nu va fi cercetat în arest preventiv. Cererea procurorilor Anticorupție a fost respinsă de Curtea de Apel Chișinău.

”Prin urmare, conducătorul agentului economic care i-a oferit judecătorului mită - va sta în arest la domiciliu timp de o lună, iar magistratul care a luat mită va rămâne în libertate”, precizează Procuratura într-un comunicat.

Amintim că judecătorul a fost reținut în flagrant acum două săptămâni, într-un dosar pornit de Procurorul General, în baza unor informații că magistratul ar fi pretins 16 mii de dolari SUA de la conducătorul unui agent economic pentru a interveni pe lângă alți colegi de-ai săi să adopte o soluție favorabilă într-un litigiu civil.

Procurorii împreună cu ofițerii CNA au documentat acțiunile ilicite ale judecătorului, acesta fiind reținut și învinuit de primirea a 11 mii de dolari SUA din suma inițial pretinsă.

La demersul Procuraturii Anticorupție magistratul a fost suspendat provizoriu din funcție până la rămânerea definitivă a hotărârii în cauza penală în care este vizat.

Urmărirea penală continuă, iar Procuratura va reveni cu detalii suplimentar

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Război între procurori și judecători: Ce a stârnit neînțelegerea
Tagurile:
arest, mită, judecător

Știrile Zilei