20:24 18 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.22
  • USD17.78
  • RUB0.24
  • RON4.31
  • UAH0.65
Societate
Sa primesc un link scurt
16710

Peste 200 de consumatori din sectorul Centru nu au gaze naturale la această oră, așteptând să fie remediată o defecțiune la o conductă. În seara de 5 aprilie, locatarii unui bloc au fost evacuați de salvatori din cauza unei scurgeri de gaze la o conductă avariată. 

CHIȘINĂU, 6 apr – Sputnik. Muncitorii de la „Chișinău Gaz” remediază în dimineața de marți, 6 aprilie, o avarie la rețeaua de gazoduct de la intersecția străzilor Melestiu și  Odessa, din sectorul Centru al capitalei.

La această oră, livrarea de gaze naturale este oprită pentru 211 consumatori de pe străzile menționate, potrivit Serviciului de presă al Primăriei Chișinău.

„Echipa de intervenție a S.R.L „Chișinău Gaz" se află pe teren pentru remedierea situației de avariere, astfel ca până la orele 13:00, locuitorii din cartierele vizate, să beneficieze de serviciile de alimentare cu gaze naturale, la parametri obișnuiți”, a anunțat Primăria.

Pe de altă parte, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a informat dimineața că, în seara de 5 aprilie, din cauza unei scurgeri de gaze, salvatorii au evacuat de urgență 37 de persoane, inclusiv 7 minori, dintr-un bloc de locuit cu 5 nivele din strada Melestiu.

Evacuarea a fost necesară după ce a fost deteriorată o conductă subterană de alimentare cu gaze naturale din preajma blocului și exista riscul să se producă o deflagrație.

Niște muncitori care au executat lucrări de forare ar fi avariat conducta, potrivit primelor concluzii ale IGSU.

„Deteriorarea conductei s-a produs în jurul orei 20:00, după ce în apropierea blocului, la o distanță de 10 metri, mai mulți muncitori au efectuat lucrări de foraj subteran și au deteriorat conducta de alimentare cu gaze, existând pericol iminent de explozie”, a informat IGSU. 

IGSU a detașat la fața locului pentru asigurarea securității antiincendiare și evacuarea oamenilor 3 echipe de salvatori și pompieri. Angajații IGSU i-au evacuat urgent pe oameni din clădire, pentru ca aceștia să fie în siguranță.

La fața locului au intervenit și reprezentanții serviciilor de furnizare a gazelor, care au remediat defecțiunea pentru prevenirea unei situații de risc. Toate circumstanțele cazului încă urmează a fi stabilite, a informat IGSU.       

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Moldovenii consumă tot mai multe gaze: Câți au fost deconectați pentru datorii
Tagurile:
avarie, evacuare, Chisinau, gaze

Știrile Zilei