01:52 22 Aprilie 2021
În direct
  • EUR21.64
  • USD18.02
  • RUB0.24
  • RON4.39
  • UAH0.64
Societate
Sa primesc un link scurt
41310

21 de călători și șoferul unui autocar au fost plasați în carantină după ce unul dintre pasageri a prezentat la controlul de frontieră testul pozitiv la COVID-19. Persoanele urmau să ajungă în Polonia, dar călătoria le-a fost amânată.

CHIȘINĂU, 7 apr – Sputnik. Potrivit Poliției de Frontieră, în seara zilei 6 aprilie un autocar de curse regulate, care se îndrepta spre Polonia cu 21 de pasageri la bord, s-a apropiat pentru verificări la punctul de trecere Criva-Mamaliga. Oamenii legii le-au solicitat călătorilor să prezinte testele COVID-19.

Unul dintre pasageri a prezentat în format electronic un test cu rezultat pozitiv. Bărbatul a declarat că se simțea bine și nu nu avea simptome de COVID-19, de aceea nici nu a așteptat rezultatul probelor de laborator şi a pornit la drum.

În fața polițiștilor, acesta s-a arătat personal surprins de rezultatul pozitiv. Bărbatul de 40 de ani, originar din Chișinău, a fost izolat până la sosirea ambulanței. Echipa de asistență medicală urgentă din orașul Lipcani a examinat persoana şi a constatat că aceasta are o formă asimptomatică a bolii.

În aceste condiții, autocarului nu i s-a permis să iasă din țară, iar toți pasagerii și șoferul au fost plasați în autoizolare la domiciliu pentru 14 zile. 

Poliția de Frontieră menționează că acesta nu este primul incident de acest fel. Un caz similar s-a înregistrat săptămâna trecută, tot la punctul de trecere Criva-Mamaliga.

Oamenii legii le recomandă participanţilor în traficul transfrontalier să se asigure că au actele în regulă, inclusiv rezultatele testelor PCR COVID-19.

Conform deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale, operatorii de transport, autorizaţi de a efectua curse de călători spre Republica Moldova, nu vor admite îmbarcarea persoanelor care nu deţin rezultatul negativ al testului PCR COVID-19 efectuat cu cel mult 72 ore înaintea îmbarcării sau act confirmativ de administrare a vaccinului anti COVID-19, inclusiv a celei de a 2-a doze.  

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Ce se întâmplă la vamă în zilele de sărbători: Iată ce încălcări se înregistrează
Moldovenii completează eronat fișele epidemiologice la vamă
Tagurile:
teste, coronavirus, COVID-19, vamă

Știrile Zilei