03:10 22 Aprilie 2021
În direct
  • EUR21.64
  • USD18.02
  • RUB0.24
  • RON4.39
  • UAH0.64
Societate
Sa primesc un link scurt
135 0 0

Procurorii l-au reținut cu puțin timp în urmă pe președintele organizației teritoriale a formațiunii politice PACE, care l-a stropit cu verde de briliant pe vicepreședintele raionului Sângerei. Acesta va fi audiat pe marginea cazului și va fi cercetat penal.

CHIȘINĂU, 7 apr – Sputnik. Procurorii l-au reținut în după-amiaza zilei de miercuri, 7 aprilie, pe președintele organizației teritoriale a formațiunii politice PACE, care, în seara zilei de 6 aprilie, l-a stropit cu verde de briliant pe vicepreședintele raionului Sângerei. 

Acesta va fi cercetat sub aspect penal.

Victima se află internată la spitalul raional, având arsuri de gradul I și II la ambii ochi, a informat Procuratura Generală.

Procuratura raionului Sângerei a inițiat pe 7 aprilie două cauze penale pentru ”huliganism comis de două sau mai multe persoane” și ”chemarea la săvârșirea actelor de violență împotriva persoanelor”.

„Acțiunile de urmărire penală sunt în derulare, iar Procuratura va reveni cu detalii pe parcurs. Pentru aceste acțiuni, legislația prevede amendă sau închisoare maximă de până la 5 ani”, a informat Procuratura.

Sputnik a scris anterior că, în seara de 6 aprilie, reprezentanții formațiunii „Partidul Acasă Construim Europa” (PACE), condus de fostul șef-adjunct al Inspectoratului General al Poliției Gheorghe Cavcaliuc, l-au stropit cu verde de briliant pe vicepreşedintele raionului Sângerei Tudor Tutunaru. 

La fața locului s-a deplasat echipajul de poliție, care a constatat că trei reprezentanți ai unui partid politic, între care și preşedintele oficiului teritorial al aceluiași partid, au mers în jurul orei 18.00 la domiciliul vicepreşedintelui raionului Sângerei Tudor Tutunaru, stropindu-l pe acesta cu verde de briliant.

Drept motiv al acțiunii a fost invocat faptul că funcționarul s-ar fi vaccinat împotriva COVID-19 fără a avea acest drept, neoferind posibilitate să se vaccineze în primul rând medicii, dar și alte persoane conform etapelor stabilite de Ministerul Sănătății, a explicat Poliția Sângerei.

Imagini video cu respectiva acțiune a reprezentanților ”PACE” din nordul țării au fost postate pe pagina de Facebook de liderul formațiunii Gheorghe Cavcaliuc, fost șef-adjunct al Inspectoratului General al Poliției. În imagini se vede cum reprezentanții partidului îi toarnă verde de briliant pe cap lui Tutunaru.

Într-o postare pe Facebook, liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc, a declarat că Tutunaru a făcut abuz de funcția sa, iar acțiunea a avut drept scop să-l ”marcheze pe acest nerușinat” cu verde de briliant, care ”este simbolul al medicilor care îl folosesc la tratarea pacienților”. 

Cavcaliuc a declarat că această acțiune ”în susținerea medicilor” a fost prima, dar de azi înainte în toată țara va fi făcut acest lucru.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Cavcaliuc reacționează: Ce spune despre dosarele în care este vizat
Fostul șef-adjunct al IGP Gheorghe Cavcaliuc, anchetat din nou de procurori
Când vor reveni Cavcaliuc și Pânzari la Interne: Iată ce spune Pavel Voicu
Tagurile:
Procuratura, sangerei

Știrile Zilei