02:38 22 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.32
  • USD17.92
  • RUB0.25
  • RON4.33
  • UAH0.66
Societate
Sa primesc un link scurt
Vaccinul Sputnik V: știri de ultimă oră (89)
26610

Premierul interimar a explicat ce vaccinuri va cumpăra Republica Moldova și în ce mod se va desfășura acest proces.

CHIȘINĂU, 7 apr – Sputnik. Rusia acumulează volumul necesar de vaccin ”Sputnik V” pentru livrarea în Moldova. Despre aceasta a vorbit în cadrul unui interviu televizat prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi.

Ciocoi a menționat că nu a văzut deocamdată un document oficial în care să fie vorba despre donația de vaccin ”Sputnik V” pentru țara noastră.

”Știu că Federația Rusă acumulează cantitatea anunțată de vaccin, care va fi furnizată Moldovei în calitate de donație. Atunci când întreaga cantitate va fi adunată, vom discuta despre modalitatea prin care va fi adusă în țară. Așteptăm să fim informați oficial prin canale diplomatice", a spus Ciocoi.

Vaccinul Sputnik V
© Sputnik / Авиакомпания Aerolíneas Argentinas
Șeful interimar al Guvernului a mai menționat că, din cei 137 de milioane de lei alocați pentru achiziționarea vaccinurilor, vor fi achiziționate diferite preparate, pentru a le oferi cetățenilor posibilitatea să aleagă cu ce să se vaccineze. Ciocoi susține de asemenea că Guvernul intenționează să găsească posibilitatea de a achiziționa toate vaccinurile înregistrate în Moldova.

”Noi nu putem să cheltuim toți banii pentru procurarea unui singur vaccin”, a subliniat premierul.

În opinia sa, cele 500 de doze de vaccin ”Sputnik V”, despre a căror posibilă achiziționare a vorbit ex-președintele Igor Dodon, ar putea fi procurate eșalonat.

Pe 26 februarue, Agenția Națională a Medicamentului și Dizpozitivelor Medicale a confirmat autorizarea condiționată a vaccinurilor utilizate în prevenirea SARS-

CoV-2 (COVID-19), cu emiterea Certificatelor de Înregistrare cu termen de 1 an și cu solicitarea prezentării studiilor postautorizare privind siguranța și studiilor postautorizare privind eficacitatea.

Vaccinul Sputnik V
© Inquam Photos / Inquam Photos / Melinda Nagy

Este vorba de autorizarea condiționată a vaccinurilor incluse de Organizația Mondială a Sănătății în lista de utilizare în urgențe Pfizer/BioNTech și AstraZeneca și a vaccinului Gam-COVID-Vac, Vaccin vector combinat pentru prevenirea infecției cu coronavirus indusă de SARS-CoV-2, adică "Sputnik V".

Deputat în Duma de Stat, despre ”turismul vaccinării” din Moldova în Rusia: Vom clarifica>>>

Ministerul Sănătății a comunicat pe 6 aprilie că instituția a fost informată pe canale diplomatice despre faptul că Federația Rusă este disponibilă să ofere Republicii Moldova, în timpul apropiat, un lot de vaccin împotriva COVID-19 (Sputnik V).

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Тема:
Vaccinul Sputnik V: știri de ultimă oră (89)

Tematic

Au devenit cunoscute detalii privind livrarea vaccinului rusesc „Sputnik V” în Moldova
Un oficial EMA confirmă legătura între vaccinul AstraZeneca și tromboză
Ministerul Sănătății: Cine se poate vaccina la această etapă împotriva COVID-19
Tagurile:
Moldova, Vaccinul Sputnik V

Știrile Zilei