18:01 23 Aprilie 2021
În direct
  • EUR21.68
  • USD17.99
  • RUB0.24
  • RON4.40
  • UAH0.64
Societate
Sa primesc un link scurt
98 0 0

Primăria municipiului Chișinău a convocat astăzi o ședință de lucru în care a abordat problema numărul unu pentru șoferii chișinăuieni – parcările.

Chișinău, 8 apr – Sputnik. Autoritățile municipale își propun să creeze locuri de parcare în zona centrală, după care proiectul va fi extins către zonele periferice ale orașului.

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a anunțat că a abordat astăzi, în cadrul unei ședințe, cea mai arzătoare problemă cu care se confruntă șoferii care circulă prin oraș - lipsa parcărilor.

Edilul Chișinăului a anunțat că în zona zero a municipiului, centrul istoric, vor fi amenajate 3000 de locuri de parcare, în zona întâi - 2100 de locuri de parcare marcate, iar 3500 de locuri vor fi amenajate pe pavaj. De asemenea, în zona adiacentă Pieței Centrale vor fi amenajate 112 locuri de parcare.

În același timp, administrația municipiului Chișinău a anunțat că procesul de organizare a licitației publice pentru amenajarea parcărilor auto în zona centrală a orașului din contul benzilor de circulație rutieră se află în etapa finală. Institutul municipal de proiectări Chișinăuproiect elaborează în acest moment designul parcărilor și caietul de sarcini.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Chișinăul, sufocat de mașini: Cât de mult a crescut numărul automobilelor în ultimii ani
Tagurile:
Primărie, Parcări, Chisinau

Știrile Zilei