16:25 23 Aprilie 2021
În direct
  • EUR21.68
  • USD17.99
  • RUB0.24
  • RON4.40
  • UAH0.64
Societate
Sa primesc un link scurt
79 0 0

Membrii Comisiei pentru Situații Excepționale au decis că va fi extinsă lista medicamentelor compensate pentru bolnavii de COVID-19, cu forme ușoare și medii, care se tratează la domiciliu.

CHIȘINĂU, 8 apr – Sputnik. Premierul interimar Aureliu Ciocoi a anunțat după ședința cu membrii Comisiei pentru Situații Excepționale că lista medicamentelor compensate pentru bolnavii de COVID-19 va fi extinsă. Prețurile vor fi compensate în proporție de 70-100%.

"Ministerul Sănătății și Agenția Medicamentelor vor extinde lista medicamentelor compensate pentru tratamentul pacienților cu forme ușoare și medii, care se tratează la domiciliu. Ministerul Sănătății va asigura livrarea medicamentelor la domiciliul pacienților bolnavi. Am rugat ca acest mecanism să nu dureze foarte mult", a declarat Aureliu Ciocoi, premierul interimar. 

Din 1 aprilie 2021, în Republica Moldova este în vigoare regimul stării de urgență. Parlamentul a adoptat decizia pe 31 martie, la solicitarea Guvernului interimar, care a propus aplicarea acestei măsuri din cauza răspândirii alarmante a noului coronavirus. Potrivit documentului adoptat, starea de urgență este introdusă pentru 60 de zile, din 1 aprilie până pe 30 mai.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Mai multe medicamente compensate: Lista a fost extinsă
Mai multe medicamente compensate: Lista a fost extinsă
Tagurile:
Aureliu Ciocoi, medicamente compensate, medicamente

Știrile Zilei