18:17 23 Aprilie 2021
În direct
  • EUR21.68
  • USD17.99
  • RUB0.24
  • RON4.40
  • UAH0.64
Societate
Sa primesc un link scurt
98 0 0

Mai mulți sportivi au primit acordul Comisiei pentru Situații Excepționale de a desfășura antrenamente, dar și unele competiții, însă cu respectarea măsurilor de protecție împotriva COVID-19.

CHIȘINĂU, 8 apr – Sputnik. Comisia pentru Situații Excepționale a aprobat astăzi mai multe decizii noi, iar unele dintre ele se referă și la cei din domeniul sportului. 

"S-a decis reluarea antrenamentelor pentru pregătirea turneelor internaționale ale sportivilor, membri ai loturilor naționale, cu respectarea obligatorie a tuturor măsurilor de prevenire a virusului COVID-19. La fel, vor fi reluate competițiile sportive în aer liber fără spectatori de către sportivii naționali acreditați de Ministerul Educației, iarăși cu respectarea măsurilor și instrucțiunilor aprobate. Pe de altă parte, analizând dificultatea elevilor din învățământul profesional, li s-a permis organizarea stagiilor de practică elevilor din grupele absolvente", a declarat premierul interimar Aureliu Ciocoi. 

Din 1 aprilie 2021, în Republica Moldova este în vigoare regimul stării de urgență. Parlamentul a adoptat decizia pe 31 martie, la solicitarea Guvernului interimar, care a propus aplicarea acestei măsuri din cauza răspândirii alarmante a noului coronavirus. Potrivit documentului adoptat, starea de urgență este introdusă pentru 60 de zile, din 1 aprilie până pe 30 mai.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Emisiunea ”Sport” cu Dumitru Chitoragă
Emisiunea ”Sport” cu Dumitru Chitoraga
Tagurile:
antrenamente, sport, jocuri

Știrile Zilei