03:59 15 Aprilie 2021
În direct
  • EUR21.37
  • USD17.88
  • RUB0.24
  • RON4.34
  • UAH0.64
Societate
Sa primesc un link scurt
100 0 0

Germania ar putea începe în scurt timp negocierile bilaterale cu Rusia pentru achiziţia vaccinului ”Sputnik V” după ce și landul Bavaria a anunțat că are un contract preliminar cu o firmă locală pentru procurarea preparatului.

BRUXELLES, 8 apr – Sputnik, Daniela Porovăț. În timp ce UE trage de timp cu privire la contractarea vaccinului rusesc ”Sputnik V”, din motive politice, Germania este pregătită să înceapă negocierile directe cu Rusia pe această temă.

Pentru a nu mai aștepta până va decide Comisia Europeană, ministrul german al sănătăţii, Jens Spahn, a anunţat în cursul unei reuniuni virtuale că Berlinul va începe negocieri preliminare cu Rusia pe baza unui acord bilateral pentru a-şi asigura vaccinul.

În discuţiile preliminare, Germania vrea să determine mai întâi ce cantităţi poate livra Rusia şi când.

Faptul că Germania vrea să contracteze vaccinul rusesc la nivel federal vine la scurt timp după ce, ieri, premierul Bavariei, Markus Soeder, a declarat că acest land va cumpăra 2,5 milioane de doze de vaccin ”Sputnik V” dacă acesta va fi aprobat de EMA, achiziţie ce ar urma să aibă loc în iulie.

Și cancelarul german, Angela Merkel, a declarat în mai multe rânduri că Germania este dispusă să achiziționeze vaccinul ”Sputnik V” după autorizarea acestuia în Uniunea Europeană.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

„Sputnik V” protejează împotriva tulpinii sud-africane COVID mai bine decât Pfizer - sursă
Vaccinul rusesc ”Sputnik V”, cel mai popular printre moldoveni
Tagurile:
Rusia, negocieri, Germana, Vaccinul Sputnik V

Știrile Zilei