04:33 15 Aprilie 2021
În direct
  • EUR21.37
  • USD17.88
  • RUB0.24
  • RON4.34
  • UAH0.64
Societate
Sa primesc un link scurt
59920

Doi polițiști au fost atacați în stradă de mai multe persoane, anunță Inspectoratul de poliție Hâncești, precizând că suspecții sunt cercetați penal.

CHIȘINĂU, 8 apr - Sputnik. La data de 7 aprilie, în jurul orei 18:05, Serviciul de Gardă al IP Hâncești a fost informat prin apel telefonic de un polițist din Hâncești, care a solicitat intervenția colegilor, menționând că a fost atacat de către cinci persoane în stradă, în satul Boghiceni.

Veniți la fața locului, polițiștii au stabilit că cinci persoane, patru bărbați și o femeie, aflându-se într-un automobil de marca Vaz, au urmărit, după care au blocat și atacat un VW Caddy, în care se afla ca pasager un angajat al Inspectoratului de Poliție Hâncești. După ce au oprit automobilul, suspecții au deschis forțat mijlocul de transport și au deteriorat geamurile. Polițistul a fost amenințat cu vătămarea integrității corporale, iar în consecință, un ciob de sticlă de la geamul spart, i-a provocat o excoriație în regiunea feței. De asemenea, șoferului i-au fost aplicate multiple lovituri cu pumnii.

În momentul documentării, aceștia au manifestat un comportament agresiv și nesupunere cerințelor legale ale angajaților, iar femeia a lovit un alt angajat al poliției în regiunea capului și cu picioarele a lovit în automobilul de serviciu Dacia Duster.

Deoarece erau agresivi și au opus rezistență, aceștia au fost reținuți, fiindu-le aplicată forța fizică și mijloacele speciale.

În acest caz au fost inițiate cauze penale pentru huliganism și amenințare sau violenta săvârșită asupra unei persoane cu funcție de răspundere sau a unei persoane care îşi îndeplinește datoria obștească și refuzul testării alcoospice pentru stabilirea stării de ebrietate.

Suspecții riscă până la 8 ani de închisoare, muncă neremunerată în folosul comunității de la 200 la 240 de ore, cu anularea dreptului de a conduce.

Totodată, pe faptul ultragierii angajaților poliției, cât și pe faptul aplicării de către polițiști a forței fizice și a mijloacelor speciale, urmează a fost sesizată Procuratura raionului Hâncești.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
Hâncești, Stradă, atacați, polițiști

Știrile Zilei