15:33 12 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.52
  • USD17.69
  • RUB0.25
  • RON4.37
  • UAH0.65
Societate
Sa primesc un link scurt
800 0 0

În ultimii ani, Leonid Bortkevici a condus una dintre cele mai faimoase formații vocal-instrumentale sovietice, cu o istorie de peste 50 de ani.

CHIȘINĂU, 13 apr – Sputnik. Membrul formației vocal-instrumentale ”Pesnearî” Leonid Bortkevici a murit la vârsta de 71 de ani. Despre aceasta a comunicat pentru Sputnik Belarus soția artistului. Cauza morții nu se cunoaște.

Bortkevici s-a născut pe 25 mai 1949 la Minsk. În timpul studiilor la colegiul tehnic a fost solist al unei orchestre locale, iar mai târziu a devenit vocalistul ansamblului „Merele de Aur”.

A venit la VIA „Pesnearî” în 1970. În 1980, Bortkiewici a părăsit ansamblul, iar în 1999 a revenit în componența acestuia. După moartea conducătorului artistic al formației "Pesnyarî", Vladimir Muleavin, el a părăsit formația și a creat ansamblu numit "Pesneari" sub conducerea lui Leonid Bortkevici. Această formație s-a destrămat în 2008. Ulterior, alături de câțiva colegi, s-au reunit iarăși sub aceeași denumire.

Piesele formației vocal-instrumentale ”Pesnearî” ("За полчаса до весны", "Вологда", "Беловежская пуща", "Олеся", "Березовый сок", "Косил Ясь конюшину", "Александрина" și multe altele) au intrat în ”fondul de aur” al muzicii ruse.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
murit, formație, solist

Știrile Zilei