02:42 13 Mai 2021
În direct
  • EUR21.53
  • USD17.76
  • RUB0.24
  • RON4.37
  • UAH0.64
Societate
Sa primesc un link scurt
874 0 0

Școlile private din Chișinău ar putea fi redeschise. Cel puțin asta a lăsat să se înțeleagă primarul general al Capitalei, Ion Ceban.

CHIȘINĂU, 14 apr – Sputnik. Primarul Ion Ceban a scris pe pagina sa de Facebook că rata de vaccinare împotriva COVID-19 în rândul cadrelor didactice din instituțiile școlare private este mai mare, iar în unele cazuri au fost vaccinați chiar 97 la sută dintre pedagogi. 

"Managerii au transmis solicitări în adresa primăriei pentru a putea reveni la școală. Subiectul redeschiderii școlilor și în ce condiții vor activa va fi discutat în cadrul Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică. Cu detalii vom reveni", a anunțat Ion Ceban. 

Edilul-șef al Chișinăului a remarcat, pe de altă parte, că rată medie de vaccinare în rândul pedagogilor din învățământul general care s-au vaccinat până acum în municipiul Chișinăului este de aproape 40 la sută. Este vorba de acei profesori care au acceptat să se imunizeze cu vaccinul oferit de autorități.

"Noi am depus tot efortul pentru a contribui la imunizarea profesorilor, prioritar a celor din clasele I-IV-a", a mai spus Ceban. 

Până acum, peste 70 de mii de cetățeni ai țării s-au vaccinat împotriva COVID-19. Bilanțul cazurilor de coronavirus în țara noastră a ajuns la 242 364. Până acum, 225 036 de persoane au fost tratate, iar 5 437 au decedat. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Ceban spune clar când vor reveni elevii din Chișinău la școală
Decizia CSP Chișinău: Revin sau nu elevii la școală
Tagurile:
școală privată, copii școală, școală

Știrile Zilei