09:12 25 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.49
  • USD17.99
  • RUB0.25
  • RON4.36
  • UAH0.65
Societate
Sa primesc un link scurt
1312 0 0

Cimitirele din Capitală nu vor activa de Paștele Blajinilor. Anunțul a fost făcut de primarul Ion Ceban după ședința Comisiei pentru Situații Excepționale a municipiului Chișinău.

CHIȘINĂU, 15 apr - Sputnik. După ședința CSE a municipiului Chișinău, primarul Ion Ceban a anunțat deciziile luate în cadrul acestei ședințe și a vorbit și despre cum vor activa cimitirele din Capitală de Paștele Blajinilor.

Ceban a precizat că porțile cimitirelor vor fi deschise în alte zile, dar nu și de Paștele Blajinilor, pentru a se evita aglomerațiile și infectările în masă a populației. 

„Porțile cimitirelor vor deschise în perioada determinată, ora 08:00 - 17:00, inclusiv sâmbătă în cazul programului menționat anterior, dar va fi închis de Paștele Blajinilor. Vă rugăm foarte mult, cei care vor să vină, să facă ordine la morminte, să vină și să facă acest lucru până sau după Paștele Blajinilor, că nu va fi posibil în această zi. Cimitirul va fi închis în această perioadă”, a declarat edilul-șef al Capitalei. 

Din 1 aprilie 2021, în Republica Moldova este în vigoare regimul stării de urgență. Parlamentul a adoptat decizia pe 31 martie, la solicitarea Guvernului interimar, care a propus aplicarea acestei măsuri din cauza răspândirii alarmante a noului coronavirus. Potrivit documentului adoptat, starea de urgență este introdusă pentru 60 de zile, din 1 aprilie până pe 30 mai. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
Primărie, decizie, Paștele Blajinilor, cimitir

Știrile Zilei