23:10 22 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.32
  • USD17.92
  • RUB0.25
  • RON4.33
  • UAH0.66
Societate
Sa primesc un link scurt
242 0 0

Președintele Maia Sandu a înregistrat o inițiativă legislativă privind tarifele la gazele naturale. Iată ce schimbări au fost propuse spre operare.

CHIȘINĂU, 17 apr - Sputnik. Maia Sandu consideră că în urmă cu câțiva ani, costurile de amortizare de 150 de milioane de lei au fost incluse neîntemeiat în tariful pentru gazele naturale. Președintele propune să fie schimbat acest lucru.

Работа нефтяных станков - качалок
© Sputnik / Максим Богодвид

Proiectul de lege prevede că activele pot fi amortizate doar o singură dată pe durata de viaţă a acestora

„Procedura de reevaluare a patrimoniului a fost aplicată anterior de SA Moldovagaz în anul 2009. Acest fapt a permis întreprinderii să includă nejustificat în tarifele la gazele naturale cheltuielile de amortizare de peste 150 de milioane de lei, fără ca întreprinderea să fi efectuat anumite investiţii. Consider inacceptabil ca tarifele pentru consumatori să fie majorate prin utilizarea unor lacune în legislaţie”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook. 

Președintele consideră că modificările pe care le-a propus vor permite să fie redus tariful la tranzitul gazelor şi astfel va fi stimulată creşterea volumului gazelor tranzitate pe teritoriul țării. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Parlamentul a votat proiectul privind compensarea consumului de curent pentru două luni
Tagurile:
Tarife la gaz, proiect, Maia Sandu

Știrile Zilei