00:31 20 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.22
  • USD17.78
  • RUB0.24
  • RON4.31
  • UAH0.65
Societate
Sa primesc un link scurt
117 0 0

Procuratura Generală informează că un nou episod din ”frauda bancară” a fost trimis în judecată, iar în calitate de inculpați apar foștii conducători ai celor trei bănci falimentate și administratorul special ai Băncii de Economii (BEM).

CHIȘINĂU, 20 apr - Sputnik. Un alt episod din dosarul „frauda bancară”a fost expediat în judecată, anunță Procuratura Anticorupție. Potrivit acesteia, în calitate de inculpați figurează trei foști conducători ai celor trei bănci falimentate (Banca de Economii, Unibank și Banca Socială), precum și un șef de Direcție din cadrul Băncii Naționale a Moldovei (fost administrator special al Băncii de Economii).

Potrivit Procuraturii, în instanță au fost expediate 49 de volume în care se conțin probe care dovedesc vinovăția persoanelor acuzate. Aceștia sunt acuzați de comiterea ”escrocheriei în proporții deosebit de mari în interesul unei organizații criminale”, unul dintre ei fiind suplimentar învinuit și de ”spălarea banilor în interesul organizației criminale, în proporții deosebit de mari”.

„Obiectul cauzei penale deferite justiției îl constituie fapte penale săvârșite în intervalul octombrie - noiembrie 2014, exprimate prin sustragerea mijloacelor bănești prin intermediul efectuării plasamentelor bancare ce au fost puse la dispoziția membrilor asociației criminale, cu ulterioara prejudiciere a bugetului public național în sumă de peste 2,2 miliarde de lei”, se arată în comunicatul Procuraturii.

Totodată, procurorii au instituit sechestre pe bunurile inculpaților, estimate la circa 2 miliarde de lei, pentru a se recupera prejudiciul cauzat.

Procuratura a menționat că urmărirea penală continuă și urmează să fie stabilite toate persoanele implicate în această schemă. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Război între procurori și judecători: Ce a stârnit neînțelegerea
Tagurile:
Procuratură, frauda bancară

Știrile Zilei