15:42 19 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.22
  • USD17.78
  • RUB0.24
  • RON4.31
  • UAH0.65
Societate
Sa primesc un link scurt
64 0 0

Vaccinurile au fost distribuite din lotul recepționat pe platforma COVAX, dar și din ajutorul umanitar oferit de România.

CHIȘINĂU, 20 apr – Sputnik. Preparatul împotriva COVID-19 AstraZeneca, în număr de 51.500 de doze, au fost repartizat marți instituțiilor medico-sanitare publice din țară,  pentru a  asigura continuarea procesului de vaccinare la nivel național.

”Dozele sunt din lotul de vaccin recepționat pe platforma COVAX dar și din ajutorul umanitar oferit de România”, a explicat Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale.

În felul acesta, va continua vaccinarea personalului medical, precum și a beneficiarilor din cadrul azilurilor și centrelor de plasament temporar și de lungă durată, a persoanelor cu vârsta de peste 60 ani și a celor care au comorbidități, a lucrătorilor din domeniul educației, angajaților structurilor de menținere și asigurare a ordinii publice, inclusiv ai ambasadelor, ai instituțiilor publice centrale și locale, personalului din cadrul serviciilor sociale, a precizat instituția de profil.

Vaccinarea se va efectua în fiecare zi, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică, conform programării aprobate la nivel de instituție, inclusiv prin intermediul echipelor mobile, în funcție de numărul persoanelor care trebuie vaccinate.

Până în prezent,  la nivel național au fost administrate 96 372 doze de vaccin împotriva COVID-19, iar 10.241 persoane au fost vaccinate cu ambele doze.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

”Nu a mers”: Găgăuzia i-a întors Ministerului Sănătății lotul de vaccin AstraZeneca
România a donat Moldovei încă un lot de vaccin AstraZeneca
Tagurile:
AstraZeneca, vaccin

Știrile Zilei