14:02 14 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.50
  • USD17.70
  • RUB0.25
  • RON4.37
  • UAH0.65
Societate
Sa primesc un link scurt
11030

Ministrul interimar al Apărării Victor Gaiciuc a oferit un interviu exclusiv pentru Sputnik, în care a declarat că Moldova ar putea deveni o platformă pentru negocierile dintre părți în cazul unui eventual conflict în regiune.

CHIȘINĂU, 23 apr - Sputnik. Victor Gaiciuc a fost întrebat în cadrul interviului în ce măsură locuitorii Moldovei ar trebui să fie îngrijorați de posibila escaladare a tensiunii în regiune și de situația din statul vecin Ucraina.

И. о. министра обороны Молдовы Виктор Гайчук
© Sputnik / Anatolii Kiriak
Interviu cu ministrul interimar al Apărării, Victor Gaiciuc

Ministrul interimar a atras atenția că orice conflict care izbucnește în regiune afectează țările din vecinătate. Moldova se află în imediata apropiere a Ucrainei și a bazinului Mării Negre, însă în cazul escaladării situației statutul de neutralitate îi va permite țării noastre să nu se implice direct într-un posibil conflict, afirmă oficialul. Totuși, s-ar putea ca Moldova să aibă un rol în medierea situației. 

И. о. министра обороны Молдовы Виктор Гайчук
© Sputnik / Anatolii Kiriak
Ministrul interimar al Apărării, Victor Gaiciuc

„Voi reitera că Republica Moldova este o țară neutră, ceea ce ne permite să nu participăm de o parte sau de alta la un posibil conflict. Spun asta pentru că nimeni nu știe cum vor evolua evenimentele. În opinia mea, statutul de neutralitate ne va permite, la necesitate, să încercăm să apropiem părțile, poate să le așezăm la masa negocierilor, să purtăm un dialog și să ajungem la înțelegeri”, a declarat Victor Gaiciuc.

Interviul integral cu ministrul interimar al Apărării îl veți putea citi pe site-ul Sputnik Moldova la ora 11:00. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Victor Gaiciuc a oferit detalii despre modul în care militarii patrulează pe străzi
Tagurile:
regiune, conflict, negocieri, Moldova, Victor Gaiciuc

Știrile Zilei