13:04 24 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.47
  • USD17.98
  • RUB0.25
  • RON4.36
  • UAH0.66
Societate
Sa primesc un link scurt
151 0 0

TVA pentru sectorul HoReCa a fost micșorată până la 6% pe perioada stării de urgență. O decizie în acest sens a fost luată de către deputații din Parlament. 

CHIȘINĂU, 23 apr - Sputnik. Parlamentarii au votat un proiect de lege în susținerea întreprinderilor din sectorul HoReCa în perioada stării de urgentă și stării de urgență în sănătate publică. Astfel, a fost redusă cota TVA până la 6%. 

„Documentul prevede reducerea până la 6% a cotei TVA pentru produsele alimentare și/sau băuturi, cu excepția producției alcoolice, preparate sau nepreparate, pentru consumul uman, însoțite de servicii conexe care să permită consumul imediat al acestora, realizate în cadrul activităților care se atribuie la secțiunea I a Clasificatorului activităților din economia Moldovei în perioada stării de urgentă și stării de urgență în sănătate publică”, se arată în comunicatul de presă a Parlamentului. 

Autorii proiectului, deputații fracțiunii parlamentare ”ȘOR”, au argumentat necesitatea acestei decizii prin faptul că în urma pandemiei sectorul HoReCa a fost grav afectat. 

Proiectu a fost votat în două lecturi, cu voturile a 53 de deputați.

În prezent TVA pentru sectorul HoReCa este de 12%. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
Parlament, taxe, TVA, HoReCa

Știrile Zilei