02:13 17 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.47
  • USD17.72
  • RUB0.25
  • RON4.36
  • UAH0.65
Societate
Sa primesc un link scurt
79 0 0

Poliția de Frontieră constată că la traversarea graniței sunt descoperite constant teste PCR falsificate.

CHIȘINĂU, 26 apr - Sputnik. Încă 60 de persoane au prezentat teste PCR false la COVID-19 în timpul controlului de frontieră. Pe numele lor au fost inițiate cercetări penale. Aceste abateri au fost înregistrate în decurs de o săptămână de către Poliția de Frontieră. 

„Ilegalitățile în acest sens au fost înregistrate în punctele de trecere a frontierei  Aeroportul Internațional Chișinău, Sculeni, Criva, Costești, Otaci, Tudora și Palanca”, precizează instituția.

Poliția de Frontieră a prezentat și principalele motive care îi determină pe cetățeni să recurgă la prezentarea testelor false.

De cele mai multe ori aceștia afirmă că nu au timp la dispoziție să efectueze un test real ca să intre sau să iasă din țară. Un alt motiv este „frica de a obține rezultat pozitiv și, prin urmare imposibilitatea de a trece frontiera”. Alți au explicat că nu au bani să facă un test real la COVID-19. 

Poliția de frontieră susține însă că penalizarea este aceeași pentru toți - persoanele care prezintă teste false riscă amendă de până la 32 500 lei sau până la 2 ani de închisoare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Care este situația epidemiologică și cum decurge campania de imunizare împotriva COVID-19?
Tagurile:
frontieră, COVID-19, teste

Știrile Zilei