00:35 11 Mai 2021
În direct
  • EUR21.51
  • USD17.82
  • RUB0.24
  • RON4.37
  • UAH0.64
Societate
Sa primesc un link scurt
Vaccinul Sputnik V: știri de ultimă oră (83)
128 0 0

Acum sunt în curs pregătirile pentru inspectarea platformei de producție. La finalizarea inspecției, o echipă de experți va evalua posibilitatea aprobării vaccinării ”Sputnik V” pentru utilizarea de urgență.

CHUȘINĂU, 27 apr – Sputnik. Prima etapă de expertiză a  vaccinului rusesc ”Sputnik V” de către Agenția  Medicală Europeană s-a încheiat. În prezent, sunt în curs de desfășurare pregătirile pentru inspectarea platformei de producție, a declarat ministrul rus al Sănătății, Mihail Murașko.

"Am finalizat prima etapă de expertiză a Agenției Medicale Europene, așteptăm raportul și ne pregătim pentru inspectarea privind platformele de producție", a spus Murașko la ședința Consiliului Legislatorilor al Federației Ruse.

La încheierea inspectării, o echipă de experți a OMS și un grup de consultanță tehnică vor evalua posibilitatea aprobării vaccinării ”Sputnik V” pentru utilizarea de urgență.

”Sputnik V” este primul preparat înregistrat din lume pentru prevenirea coronavirusului. Acesta a fost dezvoltat de Centrul Gamalei în cooperare cu Fondul de Investiții Directe din Rusia, pe o platformă studiată și verificată a vectorilor adenovirușilor umani. Conform analizei datelor în privința a 3,8 milioane de cetățeni ruși vaccinați, eficiența vaccinului ”Sputnik V” a constituit 97,6%, ea protejează pe deplin împotriva cazurilor severe de COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Тема:
Vaccinul Sputnik V: știri de ultimă oră (83)

Tematic

Ungaria: ”Sputnik V” – cel mai sigur și mai eficient vaccin
Cum se aplică vaccinul "Sputnik V": Care este diferența de alte preparate
Tagurile:
expertiză, Europa, Vaccinul Sputnik V

Știrile Zilei