23:48 24 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.47
  • USD17.98
  • RUB0.25
  • RON4.36
  • UAH0.66
Societate
Sa primesc un link scurt
43210

Un bărbat de 83 de ani a rămas fără pensia adunată timp de doi ani pe card, după ce a fost înșelat de niște escroci. Acesta reușise să agonisească suma de 176 de mii de lei. 

CHIȘINĂU, 28 apr - Sputnik. Timp de doi ani a adunat pensia pe un card, iar timp de câteva minute a rămas fără cei 176 de mii de lei. În data de 27 aprilie, oamenii legii au fost sesizați de către un bărbat de 83 de ani că a rămas fără pensie, după ce niște escroci i-a furat banii de pe card, prin înșelăciune.

„M-au mințit și mi-au scos banii. În timp ce vorbeam cu ei pe Viber, ei îmi scoteau banii, acumulați timp de doi ani”, le-a spus bărbatul din Hâncești polițiștilor. 

Potrivit poliției, victima a fost contactată luni, 26 aprilie, în jurul orei 18:00. persoana care l-a sunat pe bătrân s-a prezentat ca fiind angajat al unei bănci și l-a întrebat la ce bancă are deschise conturi. Victima a crezut-o și i-a oferit persoanei toate informațiile legate de numărul cardului și codul. Bătrânul de 83 de ani susține că pe card erau 182 de mii de lei. 

Astfel, oamenii legii au discutat cu reprezentanții băncii, iar aceștia au comunicat că de pe contul bătrânului s-au făcut opt extrageri între orele 18:00-19:00. Suma a fost extrasă în orașul Moscova, Federația Rusă, prin intermediul companiei de transferuri bănești "Eldorado”.

În prezent, ofițerii încearcă să dea de urmele făptașilor. 

În acest context, oamenii legii atenționează populația privind schemele folosite de escroci și îi îndeamnă pe oameni să fie vigilenți și să nu divulge nimănui datele cardului bancar, pentru a nu cădea în prada escrocilor. 

Potrivit poliției, schema folosită de escroci este foarte simplă. Astfel, o persoană  apelează cetățenii sub pretextul că cineva ar fi încercat să le spargă contul și câștigând în acest fel încrederea posesorului de card, persoana îi dictează datele și codurile la telefon, în acest fel oferindu-le escrocilor posibilitatea să le sustragă mijloacele financiare de pe carduri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
Poliție, escrocherie, card bancar, Card de pensie, pensie

Știrile Zilei