06:36 20 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.22
  • USD17.78
  • RUB0.24
  • RON4.31
  • UAH0.65
Societate
Sa primesc un link scurt
2001

Reuniunea a avut loc la inițiativa Parlamentului Turkmenistanulu (Mejlisul) și a întrunit reprezentanți din mai multe țări ale lumii.

CHIȘINĂU, 28 apr – Sputnik. Spicherul Parlamentului Moldovei, Zinaida Greceanîi, a ținut miercuri un discurs la Reuniunea Președinților de Parlament, care a fost organizat sub egida  Mejlisului Turkmenistanului.

Drapelele statelor CSI
Пресс-служба президента КР / Султан Досалиев

Tema principală a forumului a fost rolul parlamentarilor în consolidarea păcii și securității internaționale. Di cauza pandemiei, evenimentul a avut loc în format online.

Zinaida Greceanîi a menționat importanța inițiativei privind proclamarea anului 2021 drept Anul Internațional al Păcii și Încrederii, îndreptată spre consolidarea păcii și relațiilor de prietenie între țări.

Experiența combaterii infecției cu coronavirus și criza cauzată de aceasta au demonstrat o creștere semnificativă a rolului parlamentarismului, a menționat spicherul.

”Dovezi convingătoare în acest sens sunt evenimentele din țara noastră, când, grație înțelegerii la nivelul conducerii instituțiilor legislative, într-un termen record au fost realizate acțiunile de livrare în Republica Moldova a unor loturi impunătoare de vaccinuri din alte țări”, a declarat Greceanîi.

Președintele Parlamentului le-a mulțumit țărilor care au răspuns la solicitările de ajutor ale Moldovei, în primul rând Federației Ruse și Republicii Populare Chineze.

”Prin colaborare și coeziune, putem obține imunitatea colectivă în toate sensurile acestui cuvânt”, a conchis Greceanîi.

Reuniunea a întrunit conducători ai instituțiilor legislative din Turkmenistan, Federația Rusă, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Kazahstan, Kîrgîzstan, Tadjikistan, Uzbekistan, Republica Populară Chineză, Japonia, Iran, Republica Coreea, Turcia, Afghanistan.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Greceanîi: Există riscul utilizării COVID-19 în interesul grupurilor extremiste
Greceanîi: Securitatea și sănătatea cetățenilor este primordială
Tagurile:
Parlament, președinți, summit, Zinaida Greceanîi

Știrile Zilei