03:50 14 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.50
  • USD17.70
  • RUB0.25
  • RON4.37
  • UAH0.65
Societate
Sa primesc un link scurt
260 0 0

Un camion cu rezerve de tutun de peste 1,3 milioane de lei a fost depistat în postul vamal Giurgiulești. Șoferul vehiculului a fost reținut de oamenii legii.

CHIȘINĂU, 29 apr - Sputnik. Șoferului unui camion în care erau transportate rezerve de tutun pentru țigările electronice a încercat să treacă vama, dar nu i-a reușit. Acesta a fost reținut în seara de marți, 27 aprilie, la postul vamal Giurgiulești.

Potrivit Procuraturii, vehiculul era înregistrat în Rusia și se deplasa din Moldova spre Turcia, declarativ fără încărcătură. Totuși, camionul a fost supus scanării și s-a descoperit un ascunziș sub forma unui perete dublu în compartimentul marfar, unde au fost depistate și ridicate peste 38 mii de pachete de rezerve de tutun, în asortiment, cu timbre de acciz ce aparțin unui producător ucrainean.

Potrivit Procuraturii, marfa ridicată și camionul urmează a fi recunoscute în calitate de corp delict și evaluată, în vederea confiscări ulterioare. Totodată procurorii urmează să înainteze învinuirea și să solicite aplicarea arestului preventiv. 

În urma cercetărilor s-a stabilit că la volanul camionului se afla un moldovean în vârstă de 36 de ani. Acesta a fost reținut pentru 72 de are. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă până la zece ani de pușcărie. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
Procuratură, vama Giurgiulești, contrabandă cu ţigări, contrabandă

Știrile Zilei