17:36 23 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.37
  • USD17.97
  • RUB0.25
  • RON4.34
  • UAH0.66
Societate
Sa primesc un link scurt
1066012

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică se va întruni în ședință pentru a reintroduce anumite restricții în contextul pandemiei COVID-19.

CHIȘINĂU, 29 apr - Sputnik. Noi restricții vor fi reintroduse pe teritoriul Republicii Moldova, având în vedere că cele adoptate de Comisia pentru Situații Excepționale nu mai sunt valabile după anularea stării de urgență, dar și după expirarea pe 18 aprilie a celor impuse de Comisia de Sănătate Publică.

CNESP se va întruni în ședință astăzi sau mâine. Anunțul a fost făcut de premierul interimar al Republicii Moldova, Aureliu Ciocoi, în debutul ședinței de astăzi. 

„Reieșind din circumstanțele politice actuale din Republica Moldova și odată cu anularea stării de urgență în țară urmează să convocăm ședința Comisiei Extraordinare Naționale de Sănătate Publică pentru a reitera anumite restricții, după părerea mea absolut necesare în menținerea dinamicii pozitive care s-a înregistrat în ultima perioadă. Tot mai puține cazuri noi de infectare cu COVID-19”, a declarat Ciocoi. 

Potrivit prim-ministrului interimar, membrii CNESP sunt în proces de formulare a noilor restricții care vor fi impuse. Astfel, membrii comisiei s-ar putea întruni în ședință cel târziu mâine, 30 aprilie. 

Amintim, pe 31 martie, deputații au votat o decizie prin care a fost instituită introducerea stării de urgență până la data de 30 mai 2021. Hotărârea a fost declarată neconstituțională ieri, 29 aprilie, de magistrații Înaltei Curți. Astfel, starea de urgență instituită pe teritoriul țării a fost anulată. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
CNSP, Stare de urgență

Știrile Zilei