20:23 22 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.32
  • USD17.92
  • RUB0.25
  • RON4.33
  • UAH0.66
Societate
Sa primesc un link scurt
151 0 0

Informațiile despre pacienții care au fost imunizați împotriva COVID-19 vor fi incluse într-un sistem informațional automatizat.

CHIȘINĂU, 29 apr - Sputnik. Registrul de evidență al vaccinării împotriva COVID-19, un sistem informațional automatizat, va fi instituit în Republica Moldova. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost aprobat de miniștrii Guvernului în exercițiu. 

„Scopul proiectului propus este instituirea unui sistem automatizat care va conține informații despre pacienți privind vaccinarea împotriva COVID-19; vaccinurile administrate, programarea pacienților pentru etapa a treia de vaccinare, cât și eliberarea certificatelor de vaccinare împotriva COVID-19”, a precizat secretarul al ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale de stat Igor Curov. 

Sistemul informațional automatizat la nivel de stat va conține informații despre pacienți privind vaccinarea împotriva COVID-19 și despre serurile administrate. În același sistem ar urma să se regăsească și programarea pacienților pentru vaccinare pentru etapa a treia și eliberarea certificatelor de vaccinare împotriva COVID-19, a mai menționat Igor Curov.

El a solicitat ca acest proiect de hotărâre de Guvern să fie aprobat în mod urgent pentru a putea să înceapă pe larg programarea pentru vaccinare și, totodată, să fie clară informația necesară referitor la numărul de populație vaccinat, în contextul în care ar fi nevoie de pașapoarte de vaccinare. În acest Registru ar putea fi incluse și persoanele vaccinate în afara Republicii Moldova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

PE a votat pașaportul de vaccinare - va fi obligatoriu pentru călătorii?
Tagurile:
program de vaccinare, despre vaccinare, mituri vaccinare, Vaccinare

Știrile Zilei