14:28 19 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.22
  • USD17.78
  • RUB0.24
  • RON4.31
  • UAH0.65
Societate
Sa primesc un link scurt
204 0 0

Primarul general al Capitalei, Ion Ceban, se află într-o vizită de lucru la Sankt Petersburg. El a publicat mai multe fotografii pe rețelele de socializare.

CHIȘINĂU, 29 apr – Sputnik. În timpul vizitei sale de lucru la Sankt Petersburg, primarul Chişinăului, Ion Ceban, a depus flori la monumentul ”Patria-Mamă” de la Cimitirul Memorial Piskariov, în memoria celor căzuți în timpul blocadei de la Leningrad.

”Aici au fost înhumate circa 490 de mii de persoane, victime ale acelei confruntări din al II-lea Război Mondial. Am depus flori și la piatra comemorativă a cetățenilor țării noastre căzuți și înmormântați aici. Poporul moldovenesc își pleacă capul în amintirea celor care și-au pierdut viața. Fiecare persoană care citește jurnalul Tatianei Saviceva este răvășită”, a scris Ceban pe pagina sa de Facebook.

El a menționat că a depus flori și la monumentul lui Antioh Cantemir, considerat pe bună dreptate cel mai mare poet rus din prima jumătate a secolului al XVIII-lea. De asemenea, împreună cu administraţia Sankt Petersburg-ului, Ceban a sătit un stejar, în semn de prietenie între cele două orașe.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Ion Ceban a plecat într-o călătorie: Ce are de gând să facă primarul
Acord de colaborare între Chișinău și Sankt Petersburg: Iată ce prevede
Tagurile:
Sanct Petersburg, vizită, Ion Ceban

Știrile Zilei