16:46 13 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.52
  • USD17.69
  • RUB0.25
  • RON4.37
  • UAH0.65
Societate
Sa primesc un link scurt
194 0 0

Nunțile, cumetriile și petrecerile vor fi permise în localuri, însă cu participarea unui număr nu mai mare de 50 de persoane.

CHIȘINĂU, 30 apr – Sputnik. Deși în decizia Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică din 29 aprilie 2021 nu se menționează nimic despre organizarea nunților și cumetriilor în localuri, reprezentanții Guvernului au explicat pentru Sputnik Moldova, că potrivit ultimelor prevederi adoptate, se face trimitere la comisiile teritoriale extraordinare de sănătate publică care vor decide inclusiv asupra organizării evenimentelor festive.

Mai exact, vor administrațiile publice locale vor institui măsurile de sănătate publică conform Planului de pregătire și răspuns la infecția cu COVID-19, aprobat prin Hotărârea nr. 30 din 11 septembrie 2020. 

Anume în această hotărâre din 11 septembrie 2020 se menționează că se admite organizarea şi desfăşurarea evenimentelor festive, cu caracter unic, în unităţile de alimentaţie publică, cu participarea unui număr mai mic de 50 de persoane, cu respectarea măsurilor de sănătate.

Totodată, vor fi întocmite obligatoriu de către organizatori listele de evidență epidemiologică a evenimentului, după modelul (nume, prenume, IDNP, număr de telefon, adresă email, adresă de domiciliu). Întrunirile nu pot fi organizate în adiacentul instituțiilor publice, de învățământ, spitalelor sau altor locuri cu risc sporit de infecție. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Video: Ce spune mireasa moldoveanului ucis la propria nuntă
Prezentare de modă cu ținute de nuntă în Pakistan
Tagurile:
petreceri, cumetria, nunți

Știrile Zilei