22:45 12 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.52
  • USD17.69
  • RUB0.25
  • RON4.37
  • UAH0.65
Societate
Sa primesc un link scurt
11114

Mii de polițiști vor fi la datorie în perioada sărbătorilor pascale. Aceștia vor patrula pentru a asigura ordinea publică.

CHIȘINĂU, 1 mai - Sputnik. Polițiștii din toată țara vor asigura ordine publică în perioada sărbătorilor de Paște. Astfel, trei mii de angajați ai sistemului vor fi la datorie în localitățile din țară. În contextul sărbătorilor, Poliția Republicii Moldova vine cu îndemnul pentru oameni să rămână acasă și să sărbătorească în sânul familiei. Polițiștii se referă în special la Noaptea Învierii. Aceștia recomandă să nu se meargă în incinta bisericilor. 

Nicolae Ciobanu
© Sputnik / Miroslav Rotari

„Cunoaștem că este complicat să petreci sărbătorile cu  multe restricții, cunoaștem că ați obosit cu toții de aceste limite, dar totuși situația rămâne a fi una  dificilă și vă îndemnăm să conștientizați că, doar respectarea colectivă a acestor măsuri ne vor ajuta pe toți să scăpăm de pandemie și următoarele sărbători să le petrecem sănătoși, împreună cu cei dragi”, este precizat în comunicatul Poliției Republicii Moldova.

De precizat, în Noaptea de Înviere, polițiștii se vor afla la slujbele religioase, în curțile blocurilor, în zonele de agrement, pe trasee, pentru a evita ieșirile, frigăruii și alte activități de grup și pentru a verifica dacă sunt respectare regulile de protecție împotriva răspândirii infecției prin coronavirus. 

Totodată, vor fi verificate locurile de consum a băuturilor spirtoase, de concentrare a persoanelor predispuse la comiterea faptelor ilegale, identificarea și desfășurarea lucrului individual cu persoanele cu comportament antisocial. De asemenea, polițiștii de patrulare  vor fi prezenți pe traseele din țară pentru a fluidiza traficul rutier și nu vor tolera încălcarea Regulamentului Circulației Rutiere și condusul în stare de ebrietate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
Poliţie

Știrile Zilei