00:06 21 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.22
  • USD17.78
  • RUB0.24
  • RON4.31
  • UAH0.65
Societate
Sa primesc un link scurt
79 0 0

Moldovenii s-au obișnuit ca de sărbători mesele să fie doldora de bucate, dar care însă conțin mii de calorii și grăsimi. De multe ori, oamenii fac exces de mâncare și ajung cu intoxicații la spital.

CHIȘINĂU, 3 mai – Sputnik. A doua zi după masa de sărbătoare trebuie de consumat mâncare proaspătă și cât mai multe lichide.

La fel, sunt recomandate plimbările în aer liber sau exercițiile fizice. Asta a recomandat moldovenilor medicul nutriționist, Luminița Suveică, în cadrul emisiunii "Sputnik Matinal". 

" Este indicat să fie consumată mâncare proaspătă, poate chiar o supă de legume, cât mai multă apă, dar să nu lipsească nici mișcarea – plimbări sau exerciții fizice ușoare", a declarat Luminița Suveică.

Potrivit specialistului, oamenii trebuie să mănânce moderat în perioada sărbătorilor pascale, iar o atenție deosebită trebuie să acorde în special bucatelor din carne, care neapărat trebuie consumate cu salate din legume proaspete. 

"Când ne așezăm la masă e bine să începem cu ceva ușor, de exemplu un aperitiv din legume, iar consumul să fie lent. Ca să apară senzația de sațietate, creierul are nevoie de 15-20 de minute. În farfurie trebuie pusă o cantitate de mâncare atât cât am putea lua într-o palmă. În caz contrar, se face exces", a  precizat Luminița Suveică. 

De mâine, 4 mai, bugetarii revin la serviciu. Următoarea mini-vacanță o vor avea în perioada 8-10 mai, când va fi marcat Paștele Blajinilor. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Bucate de la un restaurant de lux: Cum mănâncă deputații în pandemie
Cele mai periculoase bucate pe masa de Revelion: Sfatul unui nutriționist rus
Tagurile:
Paștele 2021, paște, Mâncare sănătoasă, mâncare

Știrile Zilei