01:57 11 Mai 2021
În direct
  • EUR21.51
  • USD17.82
  • RUB0.24
  • RON4.37
  • UAH0.64
Societate
Sa primesc un link scurt
69 0 0

În data de 3 mai este marcată Ziua mondială a libertății presei. Cu această ocazie, premierul interimar Aureliu Ciocoi le-a transmis un mesaj jurnaliștilor moldoveni.

CHIȘINĂU, 3 mai – Sputnik. Premierul interimar Aureliu Ciocoi susține că libertatea presei este garanţia unei societăți democratice și libere. În contextul Zilei mondiale a libertății presei, șeful Executivului a transmis un mesaj de susținere și apreciere pentru mass-media din Republica Moldova.

"Stimați jurnaliști, meseria dumneavoastră, în spiritul Codului deontologic, este garanţia unei societăți democratice și libere, în care publicul larg urmează să fie informat obiectiv și la timp. Munca și eforturile dumneavoastră cotidiene este sinonim cu adevărul, curajul și corectitudinea profesională. Rolul instituțiilor mass-media în contracararea pandemiei este indubitabil – sunteți cei care aflați și distribuiți informații credibile și verificate. Totodată, reprezentați cel mai specializat corp de profesioniști capabili să combată știrile false și dezinformarea, oferind cetățenilor Republicii Moldova informația veridică", a declarat Ciocoi. 

Premierul interimar le-a mulțumit jurnaliștilor pentru efortul zilnic pe care-l depun și le-a urat să rămână liberi, independenți și ancorați în idealurile democrației. 

"Fac un apel public și în adresa comunicatorilor guvernamentali, alături de care, în spiritul relației de colegialitate, jurnaliștii asigură dreptul accesului la informație publicului larg. Rămâne o prioritate respectarea deplină a principiilor libertăţii presei şi libertăţii de exprimare", a mai reiterat Ciocoi. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Aureliu Ciocoi a participat la reuniunea șefilor de guverne ai țărilor UEE
Premierul interimar Aureliu Ciocoi s-a vaccinat: Ce vaccin și-a administrat
Tagurile:
libertate, presă, Aureliu Ciocoi

Știrile Zilei