01:28 11 Mai 2021
În direct
  • EUR21.51
  • USD17.82
  • RUB0.24
  • RON4.37
  • UAH0.64
Societate
Sa primesc un link scurt
122 0 0

Experții Organizației Mondiale a Sănătății vor vizita cinci puncte de producere a vaccinului „Sputnik V”.

CHIȘINĂU, 4 mai - Sputnik. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) preconizează să evalueze siguranța vaccinului rus „Sputnik V” la sfârșitul lunii iunie sau în iulie, a declarat expertul OMS Mariangela Simao într-un briefing.

"OMS încă nu are un dosar complet. Dar asta este ceea ce numim „date-in-progress". Deci producătorul poate adăuga date în timp ce evaluarea este deja în desfășurare. Echipa noastră se află deja în Rusia în ultimele două săptămâni și evaluează studiile clinice. Și din 10 mai până în prima săptămână a lunii iunie vom începe să inspectăm producția", a declarat expertul citat de RIA Novosti.

Experții Organizației Mondiale a Sănătății vor vizita cinci puncte de producere a vaccinului „Sputnik V”, a spus Simao. În același timp, vizitele la doi producători vor avea loc în comun cu experți de la regulatorul european pentru medicamente EMA.

„Deci, ne așteptăm ca un dosar complet, precum și îndeplinirea criteriilor necesare atât pentru studiile clinice, cât și pentru fabricare, să permită grupului de experți tehnici să evalueze vaccinul la sfârșitul lunii iunie, dar mai probabil în iulie, a adăugat ea.

În țara noastră, Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a anunțat înregistrarea vaccinului rus pe 26 februarie. Iar pe 24 aprilie, primul lot umanitar de vaccin „Sputnik V” a fost livrat în țară. A doua tranșă a sosit în Moldova pe 30 aprilie. În total, Moldova a primit 142 mii de doze la această etapă, inclusiv 62 de mii pentru regiunea transnistreană.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Când se vor imuniza transnistrenii cu "Sputnik V"
Tagurile:
OMS, Vaccinul Sputnik V, vaccin

Știrile Zilei