01:00 11 Mai 2021
În direct
  • EUR21.51
  • USD17.82
  • RUB0.24
  • RON4.37
  • UAH0.64
Societate
Sa primesc un link scurt
Coronavirusul, știri de ultima oră (1365)
13801

Are oare astăzi posibilitatea orice cetățean din Republica Moldova, care dorește să se imunizeze, să-și administreze vaccinul împotriva COVID-19 – răspunsul la întrebare a fost oferit de specialistul în domeniul epidemiologiei.

CHIȘINĂU, 4 mai – Sputnik. În timpul primei etape de imunizare a populației au putut să se vaccineze împotriva noului tip de coronavirus doar  anumite categorii de cetățeni: medici, profesori, vârstnici de peste 60 de ani cu boli cronice.

A doua etapă include mai multe categorii de populație. Cine va putea fi vaccinat împotriva coronavirusului la această treaptă de imunizare? Specialistul în domeniul epidemiologiei Ala Tocarciuc a vorbit despre aceasta în studioului Sputnik Moldova.

"Nu am văzut un anunț oficial despre aceea că în Moldova ar fi început a treia etapă de vaccinare a populației. Am citit doar informația că a început vaccinarea anumitor grupuri de oameni", a declarat interlocutorul.

Potrivit lui Tocarciuc, Moldova trece acum prin a doua etapă de vaccinare. Au fost extinse subgrupurile profesionale cărora le va fi administrat vaccinul.

Vaccinarea împotriva COVID-19 a început în Republica Moldova pe 2 martie. Campania de imunizare se desfășoară în trei etape. În prima etapă au fost imunizați lucrătorii din domeniul medical și personalul/ beneficiarii din cadrul serviciilor de asistență socială. 

Etapa a doua a demarat pe 1 aprilie și prevede vaccinarea adulților cu vârsta mai mare de 60 ani, persoanelor cu comorbidități,  angajaților structurilor de menținere și asigurare a ordinii publice, apărării și securității statului și lucrătorilor din sistemul penitenciar.

 În etapa a treia va fi imunizată populația generală, indiferent de vârstă, care nu a fost inclusă în primele etape.

Autoritățile își propun, într-o etapă finală, vaccinarea a 70% din populația Republicii Moldova împotriva noului coronavirus.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (1365)

Tematic

Vaccinurile sunt neputincioase împotriva unor mutații ale coronavirusului
OMS va evalua securitatea vaccinului „Sputnik V”: Când va prezenta concluziile
Tagurile:
COVID-19, coronavirus, trei etape, vaccinare

Știrile Zilei