01:30 11 Mai 2021
În direct
  • EUR21.48
  • USD17.84
  • RUB0.24
  • RON4.36
  • UAH0.64
Societate
Sa primesc un link scurt
154 0 0

Primarul orășelului Cupcini Ivan Ostaficiuc a decedat la vârsta de 77 de ani. El a condus localitatea aproape 40 de ani.

CHIȘINĂU, 4 mai – Sputnik. Despre decesul lui Ivan Ostafciuc au anunțat reprezentanții primăriei Cupcini.

”S-a stins din viață primarul orașului Cupcini, dl Ivan Ostaficiuc. Un Om cu literă Mare, care o viață a muncit pentru binele locuitorilor primăriei Cupcini”, a scris pe Facebook Ludmila Magu.

Un mesaj de condoleanță a postat pe rețelele de socializare spicherul Parlamentului Zinaida Greceanîi, menționând că Ostaficiuc a fost unul dintre cei mai experimentați primari din Republica Moldova.

”A acumulat o experiență de aproape patru decenii sau opt mandate de conducător al administrației locale și a cunoscut ca nimeni altul nevoile și năzuințele orașului și ale locuitorilor din Cupcini. Pe bună dreptate a fost foarte respectat de colegi, prieteni și toți cei care l-au cunoscut”, a menționat Greceanîi.

În semn de înaltă apreciere a muncii sale îndelungate şi prodigioase în organele administrației publice, Ivan Ostaficiuc a fost decorat cu distincția supremă a statului - Ordinul Republicii.

La alegerile locale din toamna anului 2019, Ivan Ostaficiuc a fost reales primar, fiind candidat din partea PSRM. Din primul tur, Ostaficiuc a obținut 64%, câștigând astfel al optulea mandat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

În ziua Învierii, numărul cazurilor noi de COVID-19 s-a redus substanțial
Acest produs comun este cea mai frecventă cauză de deces la copii din cauza alergiilor
Tagurile:
edilul, primar, deces

Știrile Zilei