20:28 23 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.37
  • USD17.97
  • RUB0.25
  • RON4.34
  • UAH0.66
Societate
Sa primesc un link scurt
143 0 0

În acest ani, creștiniii din majoritatea localităților din țară vor merge la cimitire pentru a-i pomeni pe cei morți. Iată cum va fi vremea în zilele de sâmbătă, duminică și luni.

CHIȘINĂU, 5 mai - Sputnik. Vreme frumoasă prognozează meteorologii pentru cele două zile în care moldovenii merg la cimitire pentru a-i pomeni pe cei trecuți la cele veșnice.

Astfel, pe 9 mai, cerul va fi senin și vom avea parte de mult soare. La fel, ne vom putea bucura de temperaturi ridicate.

Pentru că într-un șir de localități Paștele Blajinilor este marcat sâmbătă, vom menționa că în acea zi, în data de 8 mai, va ploua în toate ele trei regiuni ale țării. Este adevărat că ploile vor fi de scurtă durată și fără intensitate.

Totodată, temperatura aerului va fi una confortabilă, cu maxime de +13..+16 grade Celsius în nordul țării, +14..+17 grade Celsius și +15..+18 grade Celsius.

În schimb, meteorologii prognozează pentru ziua de duminică temperaturi care vor varia între +15..+20° Celsius. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat precipitații nu sunt prognozate.

Nu va ploua nici luni, în cea de-a doua zi în care moldovenii merg la cimitire de Paștele Blajinilor. Pe 10 mai vremea va fi mai caldă. Temperaturile vor crește în medie cu 3 grade Celsius. Astfel termometrele vor indica între +18..+23° Celsius. 

Până a se bucura de aceste două zile cu soare în noaptea de vineri spre sâmbătă vom avea parte de ploi pe arii extinse. Pe 8 mai, ziua, sunt prognozate ploi slabe de scurtă durată, local cu descărcări electrice.

Vremea va fi răcoroasă. Mercurul în termometre va indica între +13..+18° Celsius. În acest an, decizia de a permite accesul în cimitire de Paștele Blajinilor se ia la nivel local, în funcție de codul instituit în fiecare localitate.

 Prognoza meteo pentru 05 mai - 11 mai 2021
Prognoza meteo pentru 05 mai - 11 mai 2021

 Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
Meteo, morminte, cimitire, Paștele Blajinilor, meteoriți

Știrile Zilei