22:11 18 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.22
  • USD17.78
  • RUB0.24
  • RON4.31
  • UAH0.65
Societate
Sa primesc un link scurt
56 0 0

Reprezentanții Ministerului Sănătății au fost întrebați, în cadrul conferinței cu privire la procesul de vaccinare împotriva COVID-19, dacă membrii CEC ar putea fi incluși în lista de vaccinare prioritară

CHIȘINĂU, 5 mai – Sputnik. Reprezentanții Comisiei Electorale Centrale au solicitat să fie incluși în lista de vaccinare prioritară. Asta pentru a fi protejați în contextul alegerilor parlamentare anticipate. 

"Noi înțelegem că protecția personalului, inclusiv a celor care activează în Comisia Electorală Centrală este importantă, siguranța lor, dar și a alegătorilor. Propunerea ca membrii CEC să aibă prioritate la vaccinare a venit recent, urmează să fie analizată, se va discuta. Eu consider că va fi o decizie pozitivă, în așa mod ca aceste persoane să fie incluse în lista de vaccinare prioritară", a declarat Ninel Revenco, coordonatoarea Programului Național de Imunizări și a Grupului de comunicare privind vaccinarea împotriva COVID-19. 

Înalta Curte a stabilit în data de 28 aprilie că hotărârea privind instituirea stării de urgență de către Parlament este neconstituțională. Astfel, șeful statului, Maia Sandu, a semnat decretul de dizolvare a Parlamentului. În aceeași zi, șeful statului a anunțat că alegerile parlamentare anticipate se vor desfășura pe 11 iulie. 

Comisia Electorală Centrală a aprobat devizul de cheltuieli estimativ pentru organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. În acest sens, au fost estimate ca fiind necesare 125 046,7 mii de lei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Vaccinurile sunt neputincioase împotriva unor mutații ale coronavirusului
Câte persoane s-au vaccinat deja în Moldova: Datele oficiale ale Ministerului Sănătății
Tagurile:
CEC, vaccinare

Știrile Zilei