14:11 18 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.22
  • USD17.78
  • RUB0.24
  • RON4.31
  • UAH0.65
Societate
Sa primesc un link scurt
99 0 0

Comisia Electorală Centrală a aprobat, în ședința de astăzi, programul calendaristic pentru realizarea acţiunilor de organizare şi desfăşurare a alegerilor parlamentare anticipate din data de 11 iulie.

CHIȘINĂU, 5 mai – Sputnik. Documentul aprobat de CEC stabilește acțiunile ce urmează să fie întreprinse pentru organizarea scrutinului, termenele de realizare a acestora, precum și responsabilii de fiecare acțiune pornind de la competențele principalilor subiecți implicați în procesul electoral.

Video: Cum a ajuns Moldova la alegeri parlamentare anticipate
© Video: Sputnik / privesc.eu / facebook / Corneliu Furculita youtube / Curtea Constituțională
Acest calendar urmează să fie transmis spre informare şi realizare în limita competențelor partidelor politice, instanței judecătorești, autorităților publice centrale și locale, precum şi organelor electorale, după constituirea lor.

Perioada electorală pentru alegerile parlamentare anticipate începe, astăzi, 5 mai. În același context, a fost aprobată o hotărâre privind repartizarea atribuțiilor membrilor Comisiei în perioada electorală. Tot astăzi, membrii CEC au decis înregistrarea unui bloc electoral și atribuirea unor mandate de consilier local în 5 localități din țară.

Comisia Electorală Centrală a aprobat devizul de cheltuieli estimativ pentru organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie. În acest sens, au fost estimate ca fiind necesare 125 046,7 mii de lei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Madrid: Mii de oameni sărbătoresc pe străzi victoria în alegeri a Partidului Popular
Cum a ajuns Moldova la alegeri parlamentare anticipate
Tagurile:
calendar, Membru CEC, cec.md, CEC

Știrile Zilei