01:45 20 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.22
  • USD17.78
  • RUB0.24
  • RON4.31
  • UAH0.65
Societate
Sa primesc un link scurt
5710

Lumânări în amintirea fiecărei zile a Marelui Război pentru Apărarea Patriei și cântece din anii războiului - mai bine de o mie de oameni au venit la Memorialul Gloriei din Comrat pentru a onora memoria celor care a luptat pentru pace pe pământ.

COMRAT, 10 mai - Sputnik, Maxim Topal. Acțiunea tradițională, care de această dată a fost prilejuită de împlinirea a 76 de ani de la victoria asupra fascismului, a avut loc în capitala găgăuză.

Акция 1418 дней и ночей в Комрате
© Sputnik / Maxim Topal
Acțiunea ”1418 zile și nopți” la Comrat

Locuitorilor autonomiei care au venit la memorial li s-a oferit terci, care era pregătit chiar aici,la bucătăria de campanie, și cele „100 de grame” ostășești. Toată lumea a putut să aprindă o lumânare în amintirea fiecărei zile ale acelui război groaznic.

Apoi a început un concert festiv. Actorii teatrului din Ceadâr-Lunga în numele lui Tanasoglu, ai Caselor de Cultură, membrii colecdtivelor de creație de copii și tineri au prezentat un spectacol teatralizat. Seara  de absolvire s-a încheiat cu un bombardament aerian. Absolvenții de ieri devin astăzi soldați. A început războiul.

Reprezentația despre începutul și desfășurarea războiului a trecut apoiîntr-un spectacol muzical. Cântecele pe care la cunoaștem ci toții -  "В землянке", "Хотят ли русские войны", "Казаки в Берлине", "Ах, эти тучи в голубом", "Три танкиста" и "Журавли" – în interpretarea tinerilor artiști au răsunat în chip nou, însă nu mai puțin pătrunzător.

Organizatorii nu au uitat de măsurile epidemiologice. Participanții la eveniment au fost încurajați să mențină distanța socială și să poarte măști de protecție. Liderul Găgăuziei, Irina Vlah, le-a mulțumit tuturor participanților la eveniment pentru faptul că nu sunt indiferenți și pentru  interesul real față de trecutul familiei și al țării lor.

Акция 1418 дней и ночей в Комрате
© Sputnik / Maxim Topal
Bașcanul Găgăuziei Irina Vlah
"De 76 de ani trăim în pace, cerul este senin de deasupra noastră. De dragul acestor copii așa cum i-am văzut și auzit astăzi, trebuie să trăim în pace și înțelegere. Trebuie să ne sprijinim reciproc și să construim o viață fericită, pașnică. Să ținem minte ce s-a întâmplat acum 76 de ani, să le povestim copiilor, să nu uităm. Fiți înțelepți să păstrați pacea pe pământ, în țara noastră, în Găgăuzia noastră. Felicitări cu ocazia Zilei Victoriei ", a declarat Vlah.

Acțiunea s-a încheiat cu un foc de artificii spectaculos în cinstea aniversării a 76-a a Victoriei asupra fascismului.

Акция 1418 дней и ночей в Комрате
© Sputnik / Maxim Topal
Acțiunea ”1418 zile și nopți” la Comrat

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

A 76-a aniversare a Marii Victorii - cum a fost marcată în Moldova
A împlinit 100 de ani chiar de Ziua Victoriei: Cum a fost omagiat cel mai vârstnic veteran
Tagurile:
Ziua Victoriei, 9 mai, Comrat

Știrile Zilei