19:15 14 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.50
  • USD17.70
  • RUB0.25
  • RON4.37
  • UAH0.65
Societate
Sa primesc un link scurt
45 0 0

Odată cu revenirea elevilor în băncile școlii au revenit și troleibuzele destinate școlarilor. Regia Transport Electric Chișinău anunță că nu doar elevii vor putea circula cu aceste troleibuze, dar și pedagogii. 

CHIȘINĂU, 11 mai - Sputnik. Marți, 11 mai, elevii din toate clasele din Capitală au revenit la ore cu prezența fizică în sălile de clasă. Pentru transportarea în siguranță a școlarilor, municipalitatea a decis să reia activitatea troleibuzelor destinate elevilor, copiilor de grădinițe și cadrelor didactice.

Astfel, pentru a putea circula cu transportul public destinat copiilor, pedagogii trebuie să prezinte un act confirmativ al activității sale. 

Astfel, potrivit RTEC, în intervalul orelor 06:50 - 09:00, fiecare al patrulea troleibuz de pe liniile nr. 2, 8, 10, 12, 22, 25, și linia suplimentară „D” este destinat exclusiv pentru transportarea copiilor spre școli și grădinițe.

Precizăm că sâmbătă Comisia Extraordinară pentru Sănătate Publică a municipiului Chișinău a dispus ca după vacanța de Paște a elevilor, aceștia să revină la ore în băncile școlii și cu respectarea normelor sanitare. 

Amintim că troleibuzele destinate copiilor au fost scoase la linie de la întâi septembrie 2020. Atunci, autoritățile locale au decis că astfel copiii vor fi protejați de virus și nu vor fi supuși unui risc de infectare în timpul călătoriei cu transportul public în orele de vârf. Totuși, măsura luată de municipalitate este valabilă doar pentru perioada de dimineață, adică când copiii merg la școală, nu și atunci când aceștia revin acasă de la ore. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
RTEC, profesori, elevi, troleibuz

Știrile Zilei