12:16 23 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.37
  • USD17.97
  • RUB0.25
  • RON4.34
  • UAH0.66
Societate
Sa primesc un link scurt
Moldova: Alegeri parlamentare 2021 (61)
52 0 0

Ministrul interimar al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Tatiana Zatîc, a participat la emisiunea „ATITUDINI” de la Sputnik Moldova.

CHIȘINĂU, 12 mai - Sputnik. Ministrul interimar al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale Tatiana Zatîc a a fost întrebată în emisie la Radio Sputnik Moldova dacă am putea să ne așteptăm la creșterea numărului de cazuri de infectare cu COVID-19 pe fundalul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare anticipate. Și asta întrucât mulți candidați vor organiza întâlniri cu alegătorii. 

„Este un proces care poate fi controlat, deoarece este în responsabilitatea fiecărei persoane care organizează întruniri este să asigure respectarea regulilor. Mizăm pe o organizare bună. Este important ca toți oamenii să țină cont de reguli pentru a nu contribui la majorarea numărului de cazuri de infectare cu COVID-19. Cu respectarea distanței, purtarea măștii, este posibil de a nu admite majorarea numărului de îmbolnăviri”, a declarat Tatiana Zatîc. 

Oficialul admite însă că în următoarele zile am putea să ne așteptăm la o majorare a numărului de cazuri de COVID. Și asta pentru că în timpul sărbătorilor pascale numărul contactelor sociale a crescut simțitor. 

„Vedem că numărul de decese a crescut cu 5,6%. Ne îngrijorează foarte mult, după aceste sărbători pascale, când am avut aglomerare. 14 zile, care este o perioadă de incubație. După 14 zile ne așteptăm la o creștere a numărului de cazuri de infectare”, a mai spus ministrul interimar al Sănătății. 

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 252 949. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Тема:
Moldova: Alegeri parlamentare 2021 (61)
Tagurile:
COVID-19, pandemie, alegerile

Știrile Zilei