15:05 19 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.22
  • USD17.78
  • RUB0.24
  • RON4.31
  • UAH0.65
Societate
Sa primesc un link scurt
Studioul Sputnik Moldova: Opinii, declarații, comentarii (204)
18410

Analistul politic Anatol Țăranu a explicat în emisie la Radio Sputnik Moldova de ce Voronin și Dodon sunt gata să închidă ochii la neînțelegerile pe care le-au avut anterior.

CHIȘINĂU, 13 mai - Sputnik. Anatol Țăranu consideră că electoratul de stânga s-ar putea consolida, după ce socialiștii și comuniștii au creat un bloc comun. 

„Coagularea puterilor produce întotdeauna efect. Oamenii au o atitudine pozitivă față de orice reuniune a puterilor. Este o axiomă a tuturor campaniilor electorale. (...) Electoratul de stânga votează pe principiul geopolitic. Desigur că toate declarațiile negative ale lui Voronin despre Dodon vor suprima entuziasmul acestui electorat, dar în mare parte nu acest lucru determină alegerea lui. Se va vota după principiul geopolitic”, a declarat analistul politic în emisie la Radio Sputnik.

Chiar dacă au constituit un bloc politic împreună, Țăranu susține că între cei doi se va da o luptă pentru statutul de lider. 

„Fiecare dintre ei mizează pe faptul că își va devansa concurentul. Ei sunt concurenți. La această etapă, interesele lor politice coincid. Pentru Voronin este important să-și întoarcă partidul în Parlament, iar pentru Dodon este important să-și amplifice susținerea politică și să se păstreze în calitate de lider al Partidului Socialiștilor. Acum interesele lor coincid, iar asta înseamnă că, deși nu se agreează, vor trebui să acționeze în tandem”, a mai spus analistul politic.

Expertul a mai declarat că PAS ar putea fi constrâns să ajungă la o înțelegere cu forțele de stânga, dacă unioniștii nu vor reuși în timp util să creeze un proiect politic de succes și să ajungă în noul Parlament. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Тема:
Studioul Sputnik Moldova: Opinii, declarații, comentarii (204)

Tematic

Expert: Cât de mult au obosit cetățenii de lupta dintre Sandu și Dodon
Tagurile:
Igor Dodon, Vladimir Voronin

Știrile Zilei